Monday, August 2, 2010

Safety Observation

Behavioral Safety.... emmh senang bunyi nya, memang susah untukdi praktik kan. Take time juga nak menegur orang nie. Terutamanya dengan orang-orang lama dan staff sendiri.

Sorang pakcik nie, safety glasses dah kelabu asap, susah nak nampak katanya... Company dia beri cuma pada permulaan kerja sahaja. Nak kena beli baru, sedih jer muka. Tapi aku kata kat dia, benda tuh just RM 8 jer. Better than mata yang cedera dan birokrasi yang perlu dihadapi selepas incident itu.

Itu lah hakikat kerja; berbelah bagi juga di antara keselamatan dan belas kasihan.


1 comment:

  1. Thanks for this informative article on Behavioral Safety..simply superb!


    Health and Safety Questionnaire

    ReplyDelete